utorak, 29. svibnja 2012.

ipak bi trebao biti na blogu - prvi sastanak Pokojnih :)


Zamišljala sam da će to biti razgovor o književnosti. Stigla sam zadnja. Dvije djevojke, od kojih je jedna potpuno neurotična, a druga je Matovilka još uvijek u fazi latentne seksualnosti, i tri muškarca o kojima bih isto mogla reći svašta, ali s muškarcima sam uvijek blaža, pa možete i vi mene okarakterizirati.
Pričalo se o lošoj organizaciji književnih festivala i o honorarima, prije svega o honorarima. O njihovoj čudesnoj moći nad motivacijom pisca. Pričalo se o piscu na margini i piscu koji je sredstvo zarade zločestih velikih izdavačkih kuća. Pisac je eksploatiran. Mislila sam da smo to vec ustvrdili. Ako nisi kapitalist, eksploatiran si, i ne bih na to više trošila dah, radio što god - eksploatiran si.
Uznemirile su se stijenke mog balona od sapunice i bilo mi je dosadno. Ne znam ništa o organizaciji a još manje o honorarima. Da se mene išta pitalo, proučavali bi si međusobno bore na licu, dodirivali bi si usporedno jagodice i  buljili jedni drugima u irise. Vjerojatno zbog toga nisam ništa organizirala u životu. Zapnem negdje na prvom detalju, otvori se mikrokozmos, i ja sam osvojena.
Da se mene išta pitalo, svatko bi ispustio neki zvuk da pokaže svoje raspoloženje. To bi bilo strašno zabavno. Svatko bi rekao od čega najviše strahuje dok piše. U najboljem slučaju ne bi pričali baš ništa, takva raskoš zbivanja isplivala bi iz tišine, da bi svatko kad dođe kući odmah napisao priču. I možda bi bila dobra.

Broj komentara: 14:

  1. Ako je ovo prica potaknuta druzenjem, onda mi je simpa ta djetinja zanesenost s konca teksta, no ako je osvrt onda mi citava baza promasuje...

    OdgovoriIzbriši
  2. U kakvim se osvrtima koriste impresije osvrtača kao npr: "Dvije djevojke, od kojih je jedna potpuno neurotična, a druga je Matovilka još uvijek u fazi latentne seksualnosti..."? Ne bih ovo nazivao niti pričom, niti osvrtom. Meni ovo izgleda kao obično ispucavanje patetičnih tinejdžerskih frustracija. Jako simpatično. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Je, simpaticno je. Ako tinedjzer stoji iza ili ispred napisanoga. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa, Petra je potpisana ispod. Meni je to okej. Ne možemo svi biti stari i iskusni. Pardon, možemo, ali ne moramo. I nije da zbog toga manje ili više vrijedimo. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam znao da je Petra teenegerica? BTW ne pričam ja o iskustvu, ni životnom ni strukovnom, već o tome da ne kontam jel txt pisan kao pričica ili kao osvrt. Ako je osvrt onda je cendravo jer često referira "Da se mene išta pitalo". Ono... Petru se nije ništa pitalo, pozvana je kako bi dignula prosjek ljepote za stolom i platila rundu. Alo, pitalo se svih sve, WTF! Ako je pričica, cool je jer poentira da bi ljudi koji pišu nakon bačene verbalne energije trebali makar dozu nje sačuvati i pretočiti je u pisanu formu… u smislu da bi druženje trebao biti poticajno, a ne filter za cendranje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene živo zanima tko je bio na tom sastanku. Tko je neurotična, tko je Matovilka i tko su tri grintava dečka? :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. uou. pa naravno da nije osvrt.jos manje cendranje hahahaha. napisano je tako namjerno, malo sam se narugala vama i malo sebi, sve u jednom, zao mi je sto se to ne primjeti. nikako nije nesto sto bi se trebalo shvatiti osobno.nekome se moze svidjati a nekome ne, jesam li ja teenagerica, nebitno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vidiš sad kako je život more, a još se ona neurotičarka i Matovilka nisu ni javile... :-)

    OdgovoriIzbriši