petak, 23. studenoga 2012.

Treća sezona karlovačkog projekta KAbina - promoviranje mladih glazbenika, književnika, slikara, fotografa, filmaša...

KAbina se odvija ponedjeljkom od početka prosinca do kraja travnja, naizmjence u dva karlovačka prostora - Mods Caffeu i Edisonu. Svakog ponedjeljka naš gost je jedan mladi bend, a uz njih i mladi umjetnik koji ili u slučaju književnika i filmaša, predstavlja svoje djelo prije svirke, ili, u slučaju ostalih umjetnika, paralelno stvara novo djelo uz svirku bendu.

Treća sezona KAbine počinje 3. prosinca u Edisonu, a prvi gosti su jazz-funk bend Detonator Trio i karlovačka slikarica Aleksandra Goreta. U Mods Caffeu 10. prosinca predstavljamo mladog fotografa iz Urugvaja Juana Fernandeza, iz grada Durazno (suradnja s mladim fotografima iz Durazna ostvarena je putem ljetne izložbe "Streets of the world", na kojoj je predstavljeno 20 mladih fotografa iz 20 gradova svijeta s fotografijama ulica svojih gradova), a u glazbenom dijelu gost je osebujni zagrebački kantautor Čudnoređe. U posljednjoj prosinačkoj KAbini, 17. prosinca, u Edisonu, svoj prvi nastup imat će mladi karlovački bend Wanderlust, a atmosferu će foto-aparatom bilježiti Monika Mačečević.

Novost ove godine je "priča za ponijeti". Svakog ponedjeljka, svi posjetitelji na poklon će dobiti kratku priču nekog od hrvatskih autora, kako mladih i još nepoznatih, tako i onih već afirmiranih.

Tijekom prve dvije sezone kroz KAbinu je predstavljeno 50-ak bendova, 30-ak književnika i fotografa, 10-ak slikara, grafitera i stencil artista, dvije mlade filmske družine...iz Karlovca, Zagreba, Rijeke, Siska, Šibenika, Vinkovaca, Slavonskog Broda...

Početak KAbine je ponedjeljkom u 20 sati, a ulaz je besplatan. Organizator je udruga mladih Studio 8.

1 komentar: