nedjelja, 9. prosinca 2012.

Društvo za uljepšavanje

Zamišljam da su u ovoj zgradi stolice pred ogledalima i upaljenim žaruljama zaposjeli  muškarci i žene koji proriču budućnost. Koji kao da ni nemaju prezimena, samo imena koja svijetle u mraku. Ti muškarci i žene, vračari i vračare saniraju ljude od povraćanja života. To čine klikom na komad elektronike, metalnim privjeskom koji se trese pod njihovim prstima ili kartama kupljenim u knjižari. Oni znaju da ljudima treba brzo rješenje, svaka minuta je dragocjena i svaka minuta košta. Ljudi koji povraćaju život  rijetko dobro spavaju pa vračari i vračare samo za njih noću zasvijetle s televizora.

Po noći, vračari i vračare moraju izgledati dobro. Zato se uljepšavaju, a tako bi trebao izgledati svatko tko nema vidljivih problema. Pa tako i zgrade u naselju koje se zove Vračar.

Na samom početku ove tople jeseni, u naselju Vračar jedan je četrdesetogodišnjak u parkiranom automobilu  počinio ubojstvo i pokušao samoubojstvo. Sumnja se na zločin zbog neuzvraćene ljubavi.
Njemu je Ljubav izletila iz pištolja njoj u usta pa na suknju. Bijeli Mercedes je sav bio u dekorativnoj boji  Valentinova (spiljskog čovjeka). Ljubav se prosula baš onako kako se prospu karte, a potom i riječi što kažu  – To vam je sve Sudbina.

A ona nema društvo za uljepšavanje.

1 komentar: