četvrtak, 27. prosinca 2012.

Umro njuzvik!

Ako vam je promaklo, možete kratko baciti oko ovdje.

Al je zato živ Cloud Atlas!


Ako niste gledali - pogledajte! Jedan od filmova koji pomiču granice. Jako dobro! A, samo usput, ako niste znali Larry Wachowsky je postao Lana Wachowsky, a nije se udao/-la za svog brata.

4 komentara:

  1. pogledao.
    imam jedno, od oka, brat bratu, stopedeset zamjerki na ovaj film. ali znaš šta? imam i jedno, od oka, brat bratu, dvjesto stvari koje su me razvalile, tako da...
    nije mi promijenilo život, ali me držao svih dva sata i četrdeset i sigurno ću ga pogledati još jednom kad se pojavi dvd. jim broadbent i ben whishaw su mi bili najbolji u svcakoj sceni! a priča iz staračkog doma s cavendishom mi je najdraža bila. i način na koji se te komične scene režu sa onim akcijskim futurističkim. jako me zabavljalo biti angažiran cijelo vrijeme u spajanje likova i dešifriranje tko je tko kroz film, a fora s malim ansamblom koji igra sve uloge je, u biti, kad se čovjek navikne na ritam filma, odlična, koliko god su neki odabiri glumaca dobri a neki nja-nja (što je potpomognuto i, na mjestima samo, katastrofalnom šminkom za ovakvu produkciju)pa je praćenje toga zanimljivo. nešto kao u filmovima christophera guesta, samo ovdje je sve u jednom filmu. ali definitivno BEST scena je kad pisac baca književnog kritičara kroz prozor i, naravno, definicija književnog kritičara - što li je kritičar do onaj koji čita brzo, arogantno i nikad mudro. bwahahaaa! ah, treba toga više po televiziji. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuo sam da je knjiga stoput jača od filma i da David Mitchell ubija kao pisac. Ja sam krenuo s čitanjem na engleskom i na prvoj stranici dvajs puta provjeravao rječnik pa sam je odložio da se malo saberem. :-) Ima i prijevod na HR pa se možda prvo okušam s prijevodom.

      Izbriši
    2. ja sam odmah po gledanju išao tražiti kako je mitchell koncipirao/izrežirao to u knjizi. on ne reže scene kao što je film to napravio nego priča svaku priču za sebe. no, izgleda da prvih pet priča se prekidaju na nekim špicama, a jedino šesta je ispričana od početka do kraja. po završetku šeste (hawaii) vreća se završiti prethodnih pet obrnutim redom. što je totalno fora jer likovi u svakoj slijedećoj čitaju prethodnu na neki način: skladatelj frobisher čita dnevnik trovanog pomorca, novinarka luisa čita frobisherova pisma, cavendish čita luisinu knjigu, sonmi gleda film snimljen po cavendishovoj knjizi i, na kraju, zachry gleda sonminu snimljenu propovjed... što je, ono, jako dobra fora! vjerujem da se radi o odličnoj knjizi!

      Izbriši
  2. Sve to me jako podsjetilo na knjigu "The years of rice and salt" od K.S.Robinsona. Provjerite.

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Years_of_Rice_and_Salt

    OdgovoriIzbriši