ponedjeljak, 14. siječnja 2013.

Četvrtak, 17.01.2013. MAKINA, ProzoRi - čitanje proze i poezije by Petra Čargonja, Željka Horvat Čeč i Alen Brabec


U četvrtak, 17.1. 2013. s početkom u 20 sati u Makini (Bivša Arca Fiumana, Putnička obala b.b. Rijeka), u trbuhu broda svoju prozu i poeziju čitat će Petra Čargonja, Željka Horvat Čeč i Alen Brabec.

 Petra Čargonja, članica Pokojnih, rođena je 1987. godine u Rijeci. Nakon srednje škole za primijenjenu umjetnost studirala četiri godine s prekidima psihologiju iza šanka, živjela u Zagrebu, radila u tvornici čarapa i provela jednu prekrasnu godinu radeći u antikvarijatu. Mjesec dana je autostopom putovala po Europi. Kaže da joj je to  bila najpametnija stvar koju je napravila u životu.  Trenutno je nezaposlena. O sebi je naučila da se u životu želi baviti samo stvaranjem, nije važno da li je to pisanje, građenje kućice na drvetu, izgradnja autoceste ili kuhanje ručka. Želi intervenirati u svijet, što znači, biti dio svijeta.

Željka Horvat Čeč rođena je 25.veljače u godini Černobila i Maradone. Objavila je zbirku pjesama „I zvijezde se smiju krhkosti“, te zbirku kratkih priča „Kauboj u crvenom golfu“, bila jedna od autorica u zbirci poezije „Ima boljih stvari od suhe odjeće“, objavljivala u nekim časopisima; Re-u, Ulaznici, Temi... Gostovala na mnogim književnim večerima, ponekad ih i organizirala. Jedna je od organizatora festivala Kufer. Obožava sarkazam i nogomet. Recimo da završava fakultet dok mijenja pelene. I uhodi ženu koja joj je ukrala Gonza, mačku.

Alen Brabec je rođen u Zagrebu kojeg uspješno izbjegava zadnjih 20 godina. Kemičar, basist, pjevač, sportski pilot, kuhar, suprug, stihoklepac, kompjuteraš, skladatelj, otac.Voli SF, povijesnu literaturu, bučne gitare, njemačke mlazne avione i knedle sa šljivama sa slatkim vrhnjem, šećerom i cimetom. Ne čita poeziju ako ju nije pisao Yeats ili par ljudi koje poznaje. Neobične stvari piše na hrvatskom od osnovne škole uz pauzu koja je trajala tijekom srednje škole, kada je pisao na engleskom zbog slave i para. Nije slavan ni bogat.

4 komentara:

  1. Evo malo video materijala s čitanja:
    http://www.mojarijeka.hr/kultura/petra-cargonja-i-alen-brabec-citali-poeziju-u-makini/

    OdgovoriIzbriši