ponedjeljak, 4. lipnja 2012.

Ritam & rif

Već sam bio pisao o tome da je sastavljena Mala antologija hrvatskog pjesništva, uglazbljena i objavljena na CD-u. Doduše, to je stara vijest jer je to učinjeno još 2010. Probao sam naći na Netu te stvari, ali nije bilo ničega osim onog jednog Jubito uratka pa sam pitao Romana (Simića-Bodrožića-Simića-Bodrožića op.a.) ako smijem negdje na Internetska bespuća staviti cijelu Antologiju. Iz dva razloga:

1. Ima dobrih stvari
2. Roman (S-B-S-B) te CD-e dijeli besplatno

Pa sam izrokao ove stvari u Soundcloud (fala Enveru pokojnom Krivcu na savjetu) i: Haj nek se čuje, čuje! Haj nek se zna!

Moj je favorit, naravno, Franci, ali za početak (kako ide i po redu) Gljivica i Mamuti-Tatuti!


Broj komentara: 5:

  1. evo nešto slično i malo zanimljivije:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZVJjhyuGP4E

    pa tu: http://www.nataliemerchant.com/r/leave-your-sleep

    a to što nisi mogao naći više ništa na netu (osim onog članka i jednog Jubitoa)dovoljno govori koliko je u nas taj projekt "dobro prošao". šteta, jer je dobar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprosti, imaju dva jubitoa. :-)

      Da. Dobar je. Zato sam ga i stavio na Soundcloud - neka ljudi slušaju, skidaju, dijele okolo. Ovih dana ću ga malo "dilati" kuda mogu, nek' se čuje. Kad je već dobro. :-)

      Kako će ovaj projekt u nas dobro proći kad mainstream mediji su nezainteresirani za promoviranje takvih kulturnih programa, a pisci/umjetnici/tvorci sadržaja marketinški i informatički polupismeni. Nedostaje nam sposobnih menadžera u kulturi. Ali kada bi ih nedostajalo samo u kulturi - bili bi na konju.

      Izbriši
    2. Slažem se. Ali pisci/umjetnici/tvorci ni ne trebaju biti marketinški pismeni. Uvijek mogu angažirati nekog tko im oko toga može pomoći. U kulturi nam jako nedostaje menadžera. A i svijesti kod kulturnjaka o tome da to nedostaje.

      Izbriši
    3. Nisam ni rekao da pisci/umjetnici/tvorci sadržaja trebaju biti marketinški i/ili informatički pismeni. Samo sam ustvrdio da to nisu. I kako oni nisu, a menadžera nema - dobri projetki prolaze nezapaženo.

      Izbriši
    4. Evo za početak nešto što ima za kupit (papirnato):
      http://www.poslovni.hr/vijesti/marketing-i-menadzment-u-kulturi-i-umjetnosti-27790.aspx

      A onda evo par zanimljivih organizacija, institucija i portala, za pogledat čime se bave i koliko je to područje vani ozbiljno razrađeno:
      http://www.lateralthinkers.com/
      http://www.uic.es/en/master-cultural-management?set=S
      http://artmarketingsecrets.com/
      http://emptyeasel.com/art-business-advice/art-marketing-tips/
      Možda nešto od ovih linkova možeš dići u post kao novi topic ako misliš da je posebno zanimljivo. Po meni, ključno je razmisliti pa odgovoriti - zašto je to sve uopće potrebno?

      Izbriši