utorak, 18. rujna 2012.

Pokojni u Puli

Evo prvog Magical Mystery Toura Pokojnih. Doduše ne idemo busom ili šarenim kombijem, ali nema veze. LSD-ija ima dovoljno pa smo sigurni da će trip biti dobar. Di idemo? U magičnu Istru, zemlju Velog Jože, štriguna, Jure Granda, KUD Idijota, Francija, Davora Šišovića, ipsilona, amfiteatra, Briojuna, Jamesa Joce i sajna knjigam.

Pula, petak, Klub hrvatskih književnika, 18:00.

Ugošćuju nas Zvona i nari. Najljepše se zahvaljujemo!

P.s. Pratite nas na twitteru. :)

Broj komentara: 5:

  1. Pa eto, čisto da Vam poželim sreću. Da ne budem jedino ja "pokojnik" među hrvatskim blogerima:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, pa, fala Franjo! Bog ti dava di vidija i di ne vidija (kako bi rekla moja pokojna baka Milica).

      Izbriši
  2. izašlo se u novinama i jope.

    http://www.glasistre.hr/vijesti/kultura/rijecki-pisci-u-pulskom-klubu-hrvatskih-knjizevnika-360416

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ću to iz Glasa Istre kopipejstat ovdje, jer njihovi članci imaju neugodnu naviku nestat. Kao zorni primjer mana oblačnog pohranjivanja podataka :-))

    Riječki pisci u pulskom Klubu hrvatskih književnika

    Objavljeno: 22.09.2012 | 16:24 Zadnja izmjena: 22.09.2012 | 16:24 0 komentara

    Autori iz Rijeke i okolice koji se skrivaju iza imena Pokojni gostovali su sinoć u Klubu hrvatskih književnika istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

    Pokojni su gosti Književnog svratišta Zvona i Nari u Ližnjanu, a njihovo prvo predstavljanje u Puli organizirano je u suradnji Istarskog ogranka DHK-a i Udruge Zvona i Nari iz Ližnjana.

    Domaćica gostovanja bila je Natalija Grgorinić koja je od Zorana Žmirića htjela doznati koji su ciljevi pokojnih i zašto su se okupili.

    "Naš cilj je ne ući u lektiru jer bi to značilo da smo dosadni. Šalu na stranu, Pokojne sačinjava osam autora koje veže to što žele zadovoljiti svoju duševnu glad za pisanu misao. Što nas je spojilo? Recimo da smo, svatko od nas, dosegli jedan status zahvaljujući i nagradama koje smo osvojili, no shvatili smo da to nije dovoljno. Možemo reći da smo osnovali bend pa su to ljudi koji te potiču na rad", kazao je Žmirić koji je potom pročitao pasus iz romana u nastanku radnog imena "Snoputnik".

    Nakon njega svoju je kratku priču inspiriranu vlastitim životom pročitala Tea Tulić. Kratku priču o anđelu čuvaru s neočekivanim klimaksom pročitao je Zoran Krušvar, a pripovijetku o magičnom djetinjstvu čitao je Enver Krivac. Moris Mateljan publici je darovao stihove iz njegove prve zbirke koja će uskoro biti objavljena dok je Alen Kapidžić pročitao ulomak iz romana "Noć uz Rijeku".

    Osim autora koji su gostovali u Puli Pokojne čine još i Petra Čargonja i Kristina Posilović. Među radovima Pokojnih teško je pronaći jednu zajedničku crtu.

    Radi se uglavnom o tekstovima jednostavnog i nepretencioznog stila. Žanrovski se također razlikuju, no možda bi se u svima njima mogao pronaći jedan uvrnuti smisao za humor čak i kada su tema i izvedba sasvim ozbiljni. (B. VINCEK)

    OdgovoriIzbriši