utorak, 27. studenoga 2012.

HUK - natječaj za kratku priču

Udruga Humanost i urbana kultura - HUK objavila je natječaj za kratku priču te poziva sve autore da se do 19. prosinca 2012. prijave za sudjelovanje.

Nakon sedam godina pauze ponovno se pokreće književni časopis Urbani vračevi - revija kratkih priča. Časopis izdaje udruga HUK iz Knina, a u pet brojeva koji su objavljeni od 2003 do 2005. godine svoje radove objavilo je stotinjak, uglavnom mladih neafirmiranih autora i autorica iz cijele regije. Nekima, poput Olje Savičević Ivančević, Urbani vračevi bili su odskočna daska u književnoj karijeri, a nekima poput Jurice Pavičića, Đermana Senjanovića, Andree Pisac i Milane Vuković Runjić prilika da svoju književnu vrijednost pokažu i na underground književnoj sceni.

Urbani vračevi dobili su dobre kritike od strane struke, a službeno su bili predstavljeni i na Motovun Film Festivalu kao dio kulturne reprezentacije Dalmacije.

Nakon sedam godina pauze urednici časopisa Renata Jašek i Ivica Šimić s velikim entuzijazmom, volonterski, nastavljaju raditi na novom, šestom broju časopisa. Tom prilikom objavili su natječaj za kratku priču te pozivaju sve autore iz regije da svoj uradak, odnosno kratku priču pošalju na e-mail urbani.vracevi@gmail.com

2 komentara:

  1. Vidiš, tamo sam nekog vraga isto objavio jednom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo mi je silno kul kako se zovu, to mi je bio glavni razlog da im pošaljem.

    OdgovoriIzbriši