nedjelja, 2. rujna 2012.

"Zlatni dlan", kratka priča

Ako je netko raspoložen za čitanje kratke priče, objavljene u "Glasu Istre", srpanj 2012.
Evo linka: http://www.glasistre.hr/vijesti/kultura/nagradjene-price-zlatni-dlan-1149

Broj komentara: 7:

 1. Ovo smo prmeijerno slušali u ExLibrisu, jel tako?

  OdgovoriIzbriši
 2. Duhovne teme su jako zahtjevne za pisati i tu treba biti jako oprezan jer se lako stvarno duhovno iskustvo zamjeni s projekcijom kako bi duhovno iskustvo trebalo izgledati pa se klizne u banalnost i površnost. Što se tiče same priče, trebala bi manje objašnjavati, a više pokazivati, opisivati. Klišeje i preduge poredbe poput one sa zrncima, makjatom i hladnim mlijekom bih isto izbjegavao.

  OdgovoriIzbriši
 3. Slažem se, no ovo nije priča o duhovnosti, nego o sušto egzistenciji, o jednom danu u životu bilo kojega čovjeka. Ako ju čitaš s duhovne strane, nedostaje joj duhovni smisao, ja sam ju pustila namjerno da vrluda istokom jer je istoku najlakše "prikačiti" spirtualizam.

  OdgovoriIzbriši
 4. Duhovnome ne možeš tumačiti smisao jer je duhovno jedini čovjekov smisao na koji pak svatko u jednakoj mjeri polaže prirodno pravo. Ili ako ti je bliže, duhovno možeš tumačiti kako ti drago i svako je tumačenje jednako istinito jer leži na osobnom iskustvu koje je nedjeljivo i u prvom redu ograničeno. Ovo je duhovno onoliko koliko je i Krušvarov pas, (ili njegovo, Krušvarovo, ne pseće, unižavanje Junga)... poštujem svačije pravo na njegov (mikro)svemir. :-)

  OdgovoriIzbriši
 5. sanjala sam da pišem ovo: "svaki pas ima svoj san; san o pasjem životu!"

  OdgovoriIzbriši
 6. Kvragu, svaka je priča na neki način duhovna.

  Meni je ova priča na dobrom tragu za...nešto, ali ne mogu reći što, a moglo bi biti veliko.

  Iako bi lektor dobro došao :)

  OdgovoriIzbriši