četvrtak, 31. siječnja 2013.

Toma Marković u Ribooku

Dođite u knjižaru Ribook, 1.2.2013. u 19:00 sati, jer će tamo, uz vergilijevsku pomoć Krune Lokotara, nastupiti Toma Marković (1976.).

Toma Marković živi i radi u Beogradu kao zamjenik glavnog urednika Petra Lukovića na portalu e-novine. Trenutno boravi u Rezidenciji Kamov u Rijeci, gdje radi na rukopisu "Čovek zeva posle rata", žanrovski mješovitoj knjizi o tranziciji iz stanja klanja u stanje poricanja. Inače piše poeziju, satirične tekstove, eseje, publicistiku i žanrovski hibridne tekstove.
Jedan je od osnivača i suurednik kulturno propagandnog kompleta Beton. S redakcijom Betona priredio izdanja "Srbija kao sprava" (2008.), "Antimemorandum-dum" (2009.), pregled mlađe pripovedačke scene Srbije na albanskom jeziku "NgaBeogradi, me dashuri" (Iz Beograda, s ljubavlju, 2011). Napisao je songove za predstavu "Ubiti Zorana Đinđića" koja je premijerno izvedena u oktobru 2012. u režiji Zlatka Pakovića.
Između ostalog, objavio je knjigu satirične poezije i proze "Vreme smrti i razonode" (VBZ, 2009). Uz knjigu je objavljen i CD „Pesme zlih volšebnika“ u suradnji s bandom Ah Ahilej iz Beograda.

Na promociji će se razmatrati isključivo vječna pitanja ljudskog postojanja:

Kako postati snajperista? Zašto je teniski teren sveta srpska zemlja? Tko su i što su žreci lažpurlažizma? Kako je došlo do nacionalnog pomirenja ulja i vode? Kako je napravljena koalicija šupljih i punjenih ljudi? Tko je oklevetao Hitlera? Šta traži Velika Srbija među nogama? Kada će svi srpski pokojnici živeti u jednom kovčegu?




1 komentar:

  1. Osvrt
    http://www.mojarijeka.hr/kultura/tomislav-markovic-predstavio-svoj-rad-u-ribooku/

    OdgovoriIzbriši