utorak, 5. veljače 2013.

Promocija knjige "Učenica" Morane Žunec

Kao svojevrsna najava dana žena, točno mjesec dana ranije, u petak 8. veljače 2013., s početkom u 19 sati u Ribooku (Janeza Trdine 9a) će se održati promocija prve knjige Morane Žunec. „Učenica“ je devetnaesta knjiga objavljena unutar Edicije udruge Katapult (izdavač Studio TiM, Rijeka).
U knjizi autorica problematizira muško-ženske odnose koristeći se brojnim strategijama, poput muškog glasa koji vodi radnju. Osim međugeneracijske razlike između protagonista Sergea i Izabel, kroz 137 stranica, čitatelj ima priliku promatrati i klasne odnose, poigravanje poviješću, muško-muška prijateljstva i spletkarenja pokrenuta žudnjom.
 
Morana Žunec nam dolazi iz Zagreba. Rođena je u svibnju 1985. godine, iako tvrdi da je više zimski tip. Pisanjem se ozbiljnije bavi od 16. godine. Studentica je studija komunikologije s velikom strašću usmjerenom prema čitanju i pisanju o životu.
Zašto je „Učenica“ najmanje fokusirana upravo na jednu učenicu, imat ćete prilike saznati, dođete li u RiBook, gdje će Vas osim Morane dočekati i urednik knjige te moderator događanja Josip Potnar te ostali članovi Katapulta. 

Nema komentara:

Objavi komentar