ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Magazin na novom webu GKR

Gradska knjižnica Rijeka je prošle godine krenula u redizajn svoje web stranice i prilagodbu novim digitalnim izazovima. Tu priliku smo iskoristili i u nove stranice ugradili Magazin - mjesto koje otvara virtualni prostor kulturi čitane i pisane riječi koja sve više gubi na bitnosti u klasičnim medijima.

Magazin je koncipiran po raznim rubrikama, blogovima i ostalim kategorijama što ćete brzo pohvatati poslije nekoliko klikova. Jedna od glavnih ideja je bila čitanje i pisanje predstaviti digitalno rođenim generacijama na nov, svjež i zanimljiv način, no isto tako i otvoriti prostor za njihovo izražavanje. Tako je jedna od zanimljivijih rubrika Inkubator u kojem će bok uz bok biti "inkubirane" spistaljeske zvijezde u usponu i već prekaljene zvjezdane ratnice i ratnici pisane riječi. (Odmah vam skrećem pozornost na mladog gospodina Lorisa Bilića :-)). Također je jedna iznimno važna rubrika i Prikazi s obzirom na gotovo potpuno protjeranu književnu kritiku iz tradicionalnih medija.

Nadamo se da će magazinski dio novog weba GKR popuniti nastalu prazninu gašenjem književnih časopisa i kulturnih rubrika i emisija te da će dolazeće digitalne generacije privući čitanju i pisanju.

Yeah!

Provjerite i sami kako to sve skupa izgleda - ovdje!

3 komentara:

  1. Odgovori
    1. G-dine Glambay, nemojte se predstavljati kao g-din Bilich. :-)

      Izbriši
  2. Nadam se da će GKR magazin u budućnosti naći sredstva za plaćanje autora tekstova, ne samo kako bi autori dobili poštenu nadoknadu za svoj posao (baš kao što su dobili programeri i dizajneri), već i kako bi se osigurala visoka kvaliteta objavljenog materijala.

    OdgovoriIzbriši